dijous, 21 d’agost del 2008

Parlant de bolets...

Per aquí dalt ja fa unes setmanes que estem a la tardor, bé, al que a Catalunya entendríem per tardor. El cas és que les temperatures han baixat una mica (rondant els 15-20 graus durant el dia) i esta plovent bastant sovint. En fi, les condicions ideals per a que es facin bolets.
La meva sogra, que viu al camp, té un bosc de pins i avets a tocar i sempre surt a buscar "kantareller" que és el nom que aquí li donen als rossinyols. Aquesta vegada però no en va trobar cap, això sí no va tornar pas amb les mans buides. Va tornar amb un bon grapat de ceps (Karl Johan svamp en suec) i, atenció, un rovelló! He de dir que en la identificació dels bolets m'ha ajudat el meu amic i expert boletaire, en Roger, i la sempre útil Wikipèdia. Només cal buscar a la Wikipèdia sueca, per exemple, "kantareller" (http://sv.wikipedia.org/wiki/Kantarell) i tot seguit clickar al menú de la esquerra "català" (http://ca.wikipedia.org/wiki/Rossinyol_(bolet)), obtenint així la equivalència. Val a dir també que amb el nom en qualsevol llengua és fàcil obtenir el nom de l'espècie en llatí i després tornar-lo a traduïr. Si si, fins i tot aquests bàrbars del nord empren el llatí per nomenar les espècies.
En fi, la temporada ja ha començat i no en penso pas deixar ni un!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hacía mucho tiempo que no te leía! Ahora te he visto por facebook, y te he añadido a mis feeds, a ver si en breve me sorprendes con un reportaje del Ghost Rider o los Getaway In Stockholm!

Saludos.

Friki ha dit...

Jajaja, bueno eso no sé, pero igual algun tema más rallie (como las fotos del perfil de facebook) sí que caen :)